sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Nuorten hevosten Championaatin 3-vuotiaat



Kävinpä tänään seuraamassa Ypäjällä  Nuorten hevosten Championaattia. Koko päivän pönötin Ypäjä-hallin lehtereillä tuijottamassa 3-vuotiaita nuorukaisia jotka joko irtohyppäsivät tai esittivät askellajejaan. Mukava lisä syksyn tapahtumiin nuorille hevosille, ja tuomareita ulkomaita myöden.

Paras estehevonen Ivory
Estekakkonen Dice Ludvig McQueen














Askellajien jaettu ykkönen L'Adonna Sil 


Askellajien jaettu ykkönen Farfalle


 
Se mikä ihmetytti suuresti oli yleisön puute. Siellä nämä tulevaisuuden lupaukset esiintyivät lähes tyhjille katsomoille. Lähtekää nyt hyvät ihmiset seuraamaan tämmöisiä tapahtumia kun niitä kerran järjestetään. Nämä on niitä paikkoja missä voi nähdä useamman nuoren hevosen suorittamassa tehtäviään, siellä voi vertailla, pähkäillä ja ennen kaikkea oppia miten näitä arvostellaan tai miten nuoria on tarkoitus esittää. Ja kun aina parjataan, ettei Suomesta löydy hyviä nuoria hevosia. Kyllä löytyy, mutta niitä täytyy lähteä katsomaan!




Dice Ludvig McQueen
3-vuotiaita estehevosia oli mukana muutaman poisjäännin myötä kolmetoista kappaletta. Ensimmäisenä lähtenyt ruuna Dice Ludvig McQueen (Ludvig von Bayern – Magna Dill, kasv. ja om. Saku Palovaara & Elina Rämö) pamautti pöytään melkoisen kovan tuloksen. Tekniikasta ja kyvystä kasit, laukasta 7,5 ja yleisvaikutelmasta 8,5. Tästä keskiarvoksi tasainen kahdeksikko.  Tulos piti pintansa lähes loppuun asti, kunnes tuli näppärä pikkutamma Ivory ja pisti piirun paremmaksi.  Tekniikka ja kapasiteetti molemmat 8,25, laukka 7,75 ja yleisvaikutelma 8,5. Näillä mentiin keskiarvopisteille 8,18 ja luokan voittoon. Kimotamma Ivoryn isä on I’m Special de Muze ja emä Vivienne. Kasvattajana on Jenni Ikävalko ja tamman omistaa Erika Laitoma.  Ivoryn isoveli Chaos muuten sijoittui toiseksi vuoden 2015 Kyvyt Esiin finaaleissa 3-vuotiaiden luokassa.

Ivory
Kolmanneksi sijoittui Heidi Lindemanin kasvattama ja omistama Wiggo d’Uppe (Ludvig von Bayern – Utopia van de Dorpshoeve) keskiarvolla 7,56. Viimeisen sijoituksen luokassa sai Ypäjän Hevosopiston kasvattama ja omistama tamma Ypäjä Karla (Cagliostro – Chantelle) keskiarvolla 7,31.
Ivory palkittiin myös parhaana tammana sekä parhaana FWB-hevosena. Parhaan orin palkinto jaettiin tässä oriille Sandocan (Cagliostro – Orchidee). 

Wiggo D'Uppe



L'Adonna Sil
Askellajipuolella oli mukana 17 3-vuotiasta. Luokan kaksi parasta olivat niin tasaväkisiä, että tällä kertaa ensimmäinen palkinto meni jakoon. Tammat L’Adonna Sil ja Farfalle näyttivät mistä tammat on tehty. Näistä kahdesta ensimmäisenä esiintynyt oldenburg tamma L’Adonna Sil (L’Espoir – Klostergaardens Miabella, kasv. Sanna Silvo, om. Nina Dunder) sai käynnistä 7,25, ravista 8,75 ja laukasta 9. Yleisvaikutelmaksi tuli 8,5 ja kokonaiskeskiarvo 8,375. Tamman emä Klostergaardens Miabella palkittiin 1-vuotiaana Kasvattajapäivien parhaana hevosena. Tämän jälkeen se on ollut useamman vuoden Tanskassa ja sittemmin tullut takaisin Suomeen ja siitoskäyttöön. L’Adonna Sil oli upea, isoraaminen ja erittäin hyväliikkeinen tamma. Sen liikkumista oli ilo katsella ja sitä paitsi sen olemuksessa oli jotain sellaista ”henkselinpaukuttelijaa” jotta siitä näki myös kuinka itsevarma se on. Sillä on melkoisen paljon myös emänsä piirteitä ulkonäössään ja olemuksessaan. Tämän näkemistä ratsastuskisoissa minä ainakin odotan innolla! 


Farfalle (Foundation – Franceska, kasv. ja om. Riikka Hahl) keräsi näistä kahdesta tasaisemmat arvostelut. Käynti ja ravi 8,5 laukka 8 ja yleisvaikutelma 8,5 ja siten sama keskiarvo kuin L’Adonna Sil tammalla. Samalla tavalla tästä tammasta huokui kehässä se hyvä itsetunto ja sitä kautta rento suoritus jossa tamman liikkeet pääsivät esiin edukseen. Tammat myös jakoivat luokan parhaan tamman tittelin. 


Farfalle
Kolmanneksi sijoittui Sara Maattola-Lindholmin kasvattama ja omistama hannoverori London Eye (London Baron – Carouselle). Se sai käynnistä 8,5 ravista ja laukasta 8 ja yleisvaikutelmasta 8,25. Keskiarvona siten 8,18. Luokassa viimeisen sijoituksen otti ruuna Spero (Scatman – Wlana).  London Eye palkittiin myös luokkansa parhaana orina. Anne Tusan kasvattama ja Maria Zweybergin omistama Spero sai käynnistä 8,25 ravista 7,75 laukasta sekä yleisvaikutelmasta 8. Lopullinen keskiarvo oli tasan 8. Tämäkin on oikein mielenkiintoista nähdä tulevaisuudessa radoilla. 


L'Adora
Mielenkiintoinen hevonen oli myös L’Adora (L’Espoir – Sadora NLD). Tuuli Heltimoisen kasvattama ja omistama tamma on emänsä Sadoran kuudes varsa. Tamman aikaisemmat varsat ovat olleet orivarsoja ja niistä varmasti jokainen muistaa mm. Lautuksen, joka on samasta isästä. Kuin myös tamman vanhemmista varsoista varmasti tunnistetaan myös nimet Sangraal sekä Sanctus. 


 
London Eye

London Eye

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti