tiistai 25. lokakuuta 2016

Helsinki International Horse Show jälkitunnelmissa



Vähän jotain muuta kuin sitä tavallista


Kaikesta menestyksestä , ratsastajista, hoitajista ja kilpailusta yleensä on jo kirjoitettu niin paljon, joten niistä ei nyt sinällään kerrota. Vaan kerrotaanpa siitä, mitä menestyksen takana on, noin niin kuin suvullisesti. Tai ylipäänsä mistä muotista tämän vuotisen kilpailun hevoset ovat putkahtaneet maailmaan.

Tarkastellaanpa tällä kertaa niitä isäoriita joilla oli eniten jälkeläisia mukana kilpailussa. Onhan tämäkin yksi tapa. Eiköhän saman asian tiimoilta keksi vielä jotain muutakin lähestymistapaa kunhan päivät tässä etenevät.

Molly Malone
Kansainvälisissä luokissa kilpaili yhteensä 113 ratsukkoa. Isäoritilasto kilpailuviikonlopulta näyttää melko leveältä ja lavealta. Suurin osa kilpailleista hevosista oli isäorinsa ainoita edustajia. Eri isäoreja oli mukana kaikkiaan 85 kappaletta. Isäoreista eniten jälkeläisiä oli kilpailussa KWPN oriilla Kannan (Voltaire – Cemeta – Nimmerdor), mukana oli viisi sen jälkeläistä. Neljään jälkeläiseen pääsivät oriit Cardento, For Pleasure ja Diamant de Semilly. Kolmella jälkeläisellä olivat mukana Chacco Blue sekä Verdi.


Quorida de Treho
Eipä toki ihme, että Kannanilla oli eniten jälkeläisiä mukana kilpailussa, sillä yli 400 sen jälkeläistä kilpailee kansainvälisesti. Oriin jälkeläisistä mukana olivat Quorida de Treho joka voitti jo toistamiseen Helsingin World Cup osakilpailun, Pompon Rouge, Sephora Sonzeenne, Molly Malone V sekä Quanan Rouge. Muut ovat siis ranskanpullia paitsi Molly Malone joka on rekisteröity Anglo European Studbookiin. Näistä muuten Pompon Rouge sekä Quanan Rouge ovat täyssisaruksia, joten niiden suvusta voikin puhua yhdellä kertaa.
Pompon Rouge














Sephora Sonzeennen emä on Melrose Chess ja ei. Ticket Chic, eii. Grand Veneur. Emälinjassa on muutamia isompia luokkia kilpailleita hevosia.
Quorida de Trehon emänisä on ranskalainen Tolbiac Des Forets (s. 1985, Muguet du Manoir – May Flower II –Uriel). Oriin emälinjassa vilisee hevosia jotka ovat kilpailleet 135-160 cm tasolla. Joten ehkei se ole niin yllätys, että Quorida de Trehokin on melkoisen menestynyt yksilö.
Quanan Rouge
Pompon Rougen  (e. Helyria de Kerser) sekä Quanan Rougen emänisä on Saphir Rouge II (s.1984, Galoubet A – Mine Rouge – Uriel). Mine Rougen emä Verboise on myös emänä oriille Papillon Rouge. Mine Rougella on SF hyväksytty orijälkeläinen Bleu Blanc Rouge II (i. Qualisco III). Ja Helyria de Kerserin emälinjassa sitä vasta löytyykin, sillä sen ee. Dirka sattuupi olemaan Quidam de Revelin emä ja on myös emänä 2005 syntyneille Quidam de Revel I ja II Z:lle, joista siis Quidam de Revel II Z on klooni. Helyrian emällä Razzia de Revelillä on kolme orijälkeistä, näistä yksi SF kantakirjassa ja kaksi AES kantakirjassa. Emälinjan tuotoksissa vilisee muutenkin  kv-tasolla kilpailleita hevosia.
Englannissa syntyneen Molly Malonen emä on KWPN Janini ja ei. Cavalier joka on tunnettu myös kilpailunimella San Patrignano Mister. Molly Malone V on syntynyt Englannissa. Bertram Allenin luotsaama Molly Malone V on yksi Kannanin menestyneimmistä varsoista. Ennen Allenia tammaa on ratsastanut Billy Twomey sekä Yazmin Pinchen.

VDL Groep Beauty
For Pleasuren jälkeläisistä mukana olivat Shiva D’Amaury, Fleur de Lune, Hello Forever ja VDL Groep Beauty.
Shiva D’Amaury sijoittui Helsingin World Cupin osakilpailussa toiseksi. Oriin emä on Olympias d’Amaury(Lando – Antinea III – Quidam de Revel) jonka ainoa varsa se on. Emänemällä Antinea III on neljä jälkeläistä joiden jälkeläiset ovat menestyneet kv-tasolla. 



Hello Forever

Fleur de Lunen emä on Lune de Miel (Literat – Santolina xx – Arratos xx). Tammalla on myös jälkeläinen nimeltä Aykino 2 (i. Alexis Z).
Scott Brashin ratsastama oldenburg ruuna Hello Foreverin emä on KWPN tamma Inella ( Nimmerdor – Cella – Ramiro Z)  Ratsukko voitti lauantaina Helsingissä 150 cm luokan.
VDL Groep Beautyn emä on Famita (Contender – Atlanta XI – Lagos). Leopold van Astenin ratsastamalla tammalla on yksi jälkeläinen, vuonna 2012 syntynyt VDL Groep Halloween orista Clinton I. Samasta emälinjasta ovat myös kv-tasolla kilpailevat Vanessa XVIII, Carpe Diem, Acorada 11, Claim Collin,  Carport ja Casala de la Fontaine.








Cardenton jälkeläisistä mukana olivat Flip’s Little Sparrow, Vatson Sitte, Celestine ja Cassius van de Smis. Joten varsin pohjoismaisissa merkeissä mentiin Cardenton osalta.
Flip's Little Sparrow
Flip’s Little Sparrow tunnetaan varmasti paremmin emästään kuin isästään. Sen emä on Malin Baryard-Johnssonin ratsastama tamma Butterfly Flip (Robin Z – Baderna xx), eli Filppan. Tamma on voittanut urallaan useita mitaleita sekä ollut maailman rankinglistan kärjessä. Tamman jälkeläisistä vanhin on juurikin Flip’s Little Sparrow jonka ratsastajana ei suinkaan ole Malin vaikka näin voisi ajatella, vaan satulassa istuu H&M konsernin toinen sponsoriratsastaja ja olympiahopeamitalisti Peder Fredricson. Butterfly Flip kilpaili viimeiset kilpailunsa vuonna 2008 ja on sen jälkeen ollut siitoskäytössä joten radoille on varmasti tulossa vielä monta pientä Flippania.  Badernan varsoista Pina Coladalla on 155 cm luokissa Jens Fredricsonin kanssa kilpaileva Candy Flip. Samasta emälinjasta löytyy mysö ruotsalaisen Nina Bengtssonin ratsastama Ajax II joka teki uransa kouluradoilla ja kävi myös ahkerasti kilpailemassa Suomessa.
Vatson Sitte tuli tutuksi Helsingin viikonloppuna suomalaisyleisölle sillä sen satulassa istui Maiju Mallat. Ratsukko teki hienoa tulosta koko viikonlopun ajan. Myös Satu Liukkosen ratsastama Celestine on Cardentosta. Sen emä on irlantilainen Diamonds Joy (King of Diamonds – Telstar). Saksalaisen Marcel Marschallin ratsastama Cassius van de Smisin emä on Babouchja van de Smis (skippy II – Babelute de Meia xx). Emällä on myös toinenkin kilpaileva jälkeläinen, Cyber Lady Z. 



Safari d'Auge

Diamant de Semillyn varsoista Helsingissä edustivat Safari d’Auge, Hello Guv’Nor, Saphir des Chayottes sekä Sheriff de la Nutria LM.
Hello
Sheriff de la Nutria LM
Guv’Nor eli Flinstone de Tijin emä on SF tamma Helady de Baugy (Papillon Rouge – Vady de baugy)- Sillä on 11 varsaa joista Hello Guv’Nor on ainoa isolla kv-tasolla kilpaileva hevonen. Emälinjasta kaikkiaan on useita hevosia jotka kilpailevat vähintään 135 cm luokissa. Näistä kuuluisimpana voidaan mainita GP luokissa Steve Guerdatin ratsastamana Jus des Fontaines.
Mathieu Billotin ratsastama Saphir des Chayottesin emä on Irresistible du Chanu (Quito de Baussy – Queven du Hequet). Sillä on Saphir des Chayottesin lisäksi varsa Quinai des Chayottes (i. Zandor Z) joka kilpailee kv-tasolla ja on osallistunut mm. EM-kilpailuihin. Saphir des Chayottesin emälinjassa on enemmän kuin kymmenkunta hevosta jotka ovat kilpailleet 150-160 cm luokissa.
Sheriff de la Nutria LM on emänsä Narcotic de la Nutria  (Papillon Rouge – Glamour du Plessis) ainoa jälkeläinen, ainakin oletettavasti. Nämähän ovat kuitenkin vain tietoja jotka löytyvät sieltä ja täältä tietokoneen syövereistä. Suurin osa tammalinjan tuotoksista kilpailee kv-tasolla ranskalaisratsastajien kanssa. Samaan sukulinjaan mahtuu myös 1995 syntynyt ori Hors La Loi II (i. Papillon Rouge) joka on hyväksytty sekä KWPN että SF jalostukseen.

Kolmen orin jälkeläisistä Chacco Bluella kilpailuissa esiintyivät VDL Groep Miss Untouchable, Uncle Blue ja Chaganus. Verdin jälkeläiset ovat Ibelle van de Grote Haart, Chaplin sekä Carlos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti