lauantai 15. lokakuuta 2016

Metsämäen näyttelypäiväTamma- ja varsanäyttely Metsämäessä

 
 

Perinteinen Varsinais-Suomen hevosjalostusliiton syysnäyttely pidettiin Metsämäen raviradalla lauantaina. 28 näyttelyyn ilmoitetusta nuoresta vain yksi oli pois, 1-vuotiaita suomenhevosia esitettiin 9 kappaletta, 1-vuotiaita lämminverisiä kolme, 2-vuotiaita suomenhevosia 11, yksi 2-vuotias lämminverinen sekä 3 kolmevuotiasta suomenhevosta.

Tuomareina kehän keskellä häärivät Kai Tuusa, Anni Himberg ja Susanna Paavilainen, mittauksen ja kavioiden arvioinnin suoritti Manu Ala-Rauvola. Lautakuntaharjoittelijana oli Merja Jormanainen.Kaiken kaikkiaan voi todeta, että näyttelyssä oli mukana hienoja nuoria hevosia. Ne olivat hyvässä kunnossa ja esiintyivät kaikki oikein mallikkaasti. Nuoria hevosia oli todella ilo seurata koko päivän. 


 
Ensin vähän mittaillaan ja arvioidaan kavioita ja päivän muuta kuntoa

Intoriina Rols esittää raviliikkeitään tuomareille
Näissä näyttelyissä päivä aloitetaan aina ensin mittauksella jolloin myös samalla tarkastetaan kaviot sekä purenta ja huomioidaan muut mahdolliset tarkastuksessa esille tulevat asiat. Tämän jälkeen hevoset esitetään yksitellen tuomareille käynnissä ja ravissa. Sen jälkeen ne esitetään lautakunnalle vielä paikallaan jolloin tuomarit pääsevät arvioimaan lisää hevosen rakennetta. 2-vuotiaiden ja vanhempien hevosten liikkeet on myös mahdollista esittää ajaen. Tälläkin kertaa muutama oli valinnut liikkeet esitettäväksi kärryiltä. Liikkeiden esitys ajaen tapahtuu raviradalla.
Westcoast Melody


Päivän parhaana palkittiin 1-vuotias lämminveritamma Westcoast Melody (Orlando Vici – Cheese Danish). Sen kasvattaja ja omistaja on Olli Lähtinen Kalannista. Tamma esiintyi kuten kuningattaren kuuluukin, se selvästi tietää itse olevansa hieman parempi kuin muut ja esiintyi kyllä niin itsevarmasti . Tamma palkittiin I- palkinnolla ja se oli ainoa päivän hevosista joka pääsi tähän tulokseen. Muuten päivän aikana jaettiin useita hyviä kakkos- sekä kaksi plus palkintoja.Roosa Pippuri
1-vuotiaiden suomenhevosten parhaana palkittiin tamma Roosa Pippuri. Tamman isä on Silvolan Hemminki ja emä Lotan Pippuri. Sen isoveli Rokki Pippuri (i. Palon Totemi) esiintyi vuotta vanhempien luokassa. Molempien kasvattaja ja omistaja on Silva Turpeinen. 


2-vuotiaiden suomenhevosten ryhmästä parhaat pisteet keräsi Heli Rainion kasvattama ja Jonna Lehtisen omistama Venla Veikeä (Vili Ponteva – Liitu S.K.). Venla Veikeä oli yksi kolmesta raviradalla liikkeet ajaen esittäneistä hevosista.  Lämminveritamma Champagne Bath (Hot Shot Knick – Simon Windy, kasv. Simo Lamsjärvi, om. Jari Hepomaa ja Pia Räikkä) oli luokassaan ainoa ja palkittiin siten ikäluokkansa parhaana. 
Champagne Bath esitti liikkeensä ajaen

Vennelmon Muru
3-vuotiaissa suomenhevosissa parhaat pisteet saavutti tamma Vennelmon Muru (Apassi – Liisan Lilli) Tamman on kasvattanut Teija Itälä ja sen omistaa Sari Huhmarniemi ja Jaakko Kylänpää. Omistajat olivat jättäneet tuomariston harkintaan mille suunnalle tamma arvostellaan ja se kyllä kannatti tässä kohtaa. Tuomaristo päätti arvioida tamman työhevossuunnalle. Tamma sai tyypistään yhdeksikön ja liikkeistä kahdeksan. Näin arvosteltuna se sai II+ palkinnon. 
 Päivän parhaan tukkavärin oli valinnut ensimmäisenä esiintynyt Ryhdin Valo (Vieskerin Valo - Ryhdin Tähti). Upeaa luonollista liukuvärjäystä. Saa nähdä miltä väritys näyttää kun nuori neiti hieman vanhenee.Päivän kaunein Westcoast Melody oli liikenteessä ikätoverinsa Westcoast Millien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti