lauantai 19. marraskuuta 2016

Oodi kurapuvulle
Tein eilen viisaan ostospäätöksen, ostin kunnon ravimiesten kurapuvun. Enkä minuuttiakaan katunut koko iltana, päinvastoin ihmettelin, että miksi en ole tehnyt tätä ratkaisua jo aikaa sitten.

Eilinen oli kelin suhteen melko haastava. Täällä Turussa tuli vettä kaatamalla ja tuuli niin että tukka meinasi lähteä pois päästä. Ja tiedossa oli koko ilta ulkona valokuvaamista, olihan ravi-ilta.
Meillä sattui olemaan ennen raveja ravihevoskimppamme vuosikokous ja siinä keskikerroksessa kahvitellessamme se ajatus muotoutui. Sattumalta kahvilaa vastapäätä on kauppa jossa myydään raviväelle varusteita. Ja siellä ne kurapuvut huutelivat. Marssin
sisään puotiin ja ostaa pläjäytin itselleni kunnon kurapuvun. Housut korkealla vyötäröllä ja henkseleillä sekä kunnon takki. Onhan mulla nyt useampi erilainen sadetakki, mutta ei ne mikään kestä tuollaista kaatosadetta. Ja kurahousuja en ole omistanut vuosikausiin.

Vermeet päälle ja pihalle seisomaan, pieniä taukoja lukuun ottamatta siellä ollaan ravien alusta sen viimeisen lähdön loppuun asti. Ei voi kun todeta, että kyllä kannatti. Eihän se puku ihan halpa ollut, mutta veikkaanpa että käyttöä tulee olemaan koko rahan edestä. Illan jälkeen kotiin palattuani totesin, että  yhtään märkää kohtaa ei löydy puvun alta. Ainoa mitkä olivat läpimärät olivat pipo ja hanskat. Ainoa harmitus on, ettei takissa ole huppua. Mutta asu onkin tarkoitettu ravimiehille ja -naisille ja ajaessa ei voi käyttää huppua, koska sittenhän ei kuulisi mitään mitä tapahtuu takavasemmalla. Ja kun ravipuolen väki treenaa ja kilpailee ulkona, sateen sattuessa ei mennä maneesiin, on varusteetkin suunniteltu ulkona työskentelyä varten.
Niemisen Markku valitsee Callela Leonardille finaalirataa
Mutta kyllä mä muutamaan kertaan mietin, että voi kuski- ja hoitajaparat, tuossa kelissä ei voi enää varmasti edes sanoa, että rakkaudesta lajiin. Se on selvittävä läpi sateen ja tuulen tai kovassa pakkasessa niin kotona kuin ravireissuillakin. Respektiä.

Pekka Korpi ja Free Me
Eilisen tärkeimmät lähdöt olivat kilpailut 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun finaalipaikoista, semmoiset järjestetään ensi viikon lauantaina Turussa. Korven Pekka nappasi molemmista tammojen karsintälähdöistä voitot, ensimmäisen Bunker Shotilla ja toisen Free Meellä. Oriiden ja ruunien karsintalähdöt menivät Harri Koivusen ohjastamalle Freelancerille ja Mika Forssin ajamalle El Encorelle. Karsintalähtöjen jälkeen arvottiin molempien lähtöjen (kisa eri lähdöissä tammoille sekä oriille ja ruunille) lähtöradat tallialueella, jokainen kuski/hevosen edustaja laittoivat tietyssä järjestyksessä hevosensa haluamalleen radalle. Katsotaan kuinka käy viikon päästä.

Mutta yhtä en vaihda, kunnon kurapukua!


Tammojen finalistit
Oriiden ja ruunien finalistit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti