torstai 27. lokakuuta 2016

Nuoret hevoset Horse Show’ssa



FWB:tä ja vähän muutakin kantakirjaa, mutta ihan vähän vaan



Joline

Nuorille hevosille on järjestetty jo useana vuonna omat kinkerinsä tapahtumassa. Ensimmäisenä päivänä  ratasuorituksen lisäksi arvovaltainen raati arvostelee hevosten tekniikkaa ja ratsastettavuutta. Toisena päivänä suoritetaan jälleen rata ja parhaat voittaa näiden kahden päivän suoritusten perusteella.
Voitoista ja sijoituksista on jo puhuttu suut ja silmät täyteen, joten keskitytään ihan johonkin muuhun.



Kolmessa ikäluokassa, 5-, 6-, ja 7-vuotiaissa oli yhteensä 39 starttia. Näistä hevosista 12 oli Suomessa syntyneitä, eli FWB hevosia. Suurin ikäluokka löytyi 6-vuotiaiden luokasta, jossa oli kaikkiaan 6 kotimaan kasvattia. Vain kolmella osallistujalla oli isäorina Suomessa vaikuttanut jalostusori, isäoriit olivat Chauvinist Z, Centimor ja Pius Paccelli. Isäoritilasto oli siis yhtä laveaa kun Pohjanmaan lakeudet. Vain kolmella isäorilla oli edes kaksi jälkeläistä mukana kilpailussa. Nämä olivat Stalypso, Singapore sekä Ustinov.



Kolmen suomalaisen ”liveorin” jälkeläiset olivat Lia Lammin ja Michaela Borupin kasvattama FWB tamma L’Egoist 8i Chauvinist Z), Jessica Aminoffin kasvattama FWB ruuna Billnäs Calibro (i. Centimor) sekä Tarja Kallion kasvattama Koh-i-Noor Unique (i. Pius Paccelli) joka on rekisteröity Hannoverin kantakirjaan.



L'Egoist
L’Egoist (s.2010) sijoittui tänä vuonna Breeders Prize kilpailussa kolmanneksi. Sanna-Kaisa Mikkolan luotsaama tamma on kilpaillut hyvillä tuloksilla koko kauden 110-130 cm luokissa. Tamman isän Chauvinist Z:n emä on Ery Rosendahlin kanssa saavuttaen mm. PM-kultaa, hopeaa ja 4. sijan EM-kilpailuissa. Ratsukko saavutti myös useita GP sijoituksia urallaan. Chauvinistin lisäksi Antilly Z:lla on neljä muuta varsaa. Näistä useimmat ovat olleet tuttu näky myös estekilpailuissa, kuten Levad Z. Sen varsoista tamma Tilly’s Chantillyn kautta suku jatkuu eteenpäin. Chantillyn varsoista Tilly’s Omen on varsonut kuudesti. Näistä varsoista Norris voitti vuonna 2014 Breeders Prize kilpailun ja Joline sijoittui toiseksi 4-vuotiaana laatuarvostelussa.  L’Egoistin emä on Suomessa syntynyt Lisetta (Lavall II – Erdfeuer) joka on itse sijoittunut kolmanneksi vuoden 1998 Breeders Prize kilpailussa. Tammalla on L’Egoistin lisäksi 2008 syntynyt jälkeläinen Romanovits (i. Romanov).




Billnäs Calibro
Billnäs Calibro (s.2010) joka on rekisteröintinimeltään Billnäs Colibri sijoittui tänä vuonna Breeders Prize kilpailussa toiseksi ja on L’Egoistin tapaan kilpaillut saman tasoisissa luokissa tällä kaudella. Billnäs Calibron emä on SWB kimotamma Balett (Bayron – Paprika – Parnass) jonka kanssa Jessica Aminoff kilpaili nuorten ratsastajien luokissa 2000-luvun puolen välin jälkeen. Saavutuksina mm. nuorten ratsastajien SM pronssia sekä nuorten ratsastajien hallimestaruuspronssia. Calibro on emänsä ainoa jälkeläinen.Balett on viety Ruotsiin vuonna 2011.

 
Koh-o-Noor Unique

5-vuotiaan Koh-i-Noor Uniquen selässä on totuttu näkemään Cia Gundersby mutta viimeisimmät kilpailut sen selässä on istunut Valtteri Reilin, kuten nyt Helsingin jäähallillakin. Tamman emä on pieni ja pippurinen Caramba (Chasseur – Raphael) joka kilpaili 2000-luvun alussa kansallisissa kilpailuissa ja varsin ahkerasti täällä Lounais-Suomessa. Koh-i-Noor Uniquen kasvattajalla Tarja Kalliolla on toinenkin varsa Carambasta kasvamassa, 2014 syntynyt Blue Hope Unique (i. Balou du Rouet).




Singaporen jälkeläisistä kilpailuissa olivat Tampaja Gårdin kasvattama  6-vuotias FWB tamma Singa ratsastajanaan Manuel Vasconcelos E Sousa sekä hollannissa syntynyt Ehraya OMHG Jessica Timgren-Forssin ratsasmana. Singa on emänsä ainoa jälkeläinen. Se voitti 3-vuotiaana Ypäjällä järjestetyn Kyvyt Esiin estepuolen finaalin.


Ulanova
Ustinovin jälkeläisiä olivat FWB tamma Ulanova sekä virolaisvärejä edustanut Expert joka on syntynyt Hollannissa. Expert kilpaili muutama vuosi sitten suomalaisväreissä, sen ratsastajana oli silloin Ville Peltokoski. Helsingissä sen satulassa nähtiin virolaisratsastaja My Relander. Ulanova on Wist Investin kasvattama ja omistama 5-vuotias tamma jonka ratsastajana on Lohjalainen Helena Wist.Tänä vuonna ratsukko sijoittui 5-vuotisderbyssä kolmanneksi. Tamma on rekisteröity FWB hevoseksi mutta se on suvultaan myös puhdas holstein ja edustaa tammalinjaa 3488. Ulanovan emä on Sunset II jolla on toistaiseksi kaksi jälkeläistä. Ennen siitosuraansa se on kilpaillut niin Helena Wistin kuin Johanna Mikkolankin kanssa. Sunset II osallistui myös 4-vuotiaana Laatuarvosteluun ollen kokonaistuloksissa neljäntenä. Ulanovan lisäksi sillä on tänä kesänä syntynyt tammavarsa oriista Cornet Obolensky.




Sugar Baby HRH
Stalypson jälkeläiset Skyfall ja Sugar Baby HRH ovat molemmat syntyneet Saksassa ja merkitty hannoveriksi, ne ovat hyvin tyypillisiä isänsä jälkeläisiä, erittäin kauniita ja kevyitä.




Ja mitäs ne muut FWB hevoset olivatkaan?



5-vuotiaiden luokassa aiemmin mainittujen Koh-i-Noor Uniquen ja Ulanovan lisäksi olivat Celtas Quintina, Clarimore, Sacre Croix sekä Meadow Quickstep.

Celtas Quintina (Cancara – Celtas Alayali) on tämän vuoden 5-vuotisderbyn voittaja. Tamman emä Celtas Alayali (Lux Z – Pamina) voitti 2004 Laatuarvostelun estepuolen Markku Söderbergin ratsastamana. Alayalilla on viisi varsaa joista viimeisin on tämän kesäinen orivarsa oriista Grandorado TN(Eldorado van de Zeshoek – Carolus II). Tamman ensimmäinen varsa Celtas Qatana (i Lados) kilpailee kansallisella tasolla esteratsastuksessa. Celtas Quintina on varsonut vuonna 2014 orivarsan Celtas Quillian (i.Uriko) ja aloittanut sen jälkeen kilpauran.

Celtas Quintina














Clarimore
Clarimore on näistä varmasti kaikille tuttu. Tomi Jalkasen ratsastama ori Clarimore, syntymänimeltään Still-Hof Macabeu, hyväksyttiin jalostukseen viime keväänä. Se sijoittui tänä vuonna 5-vuotiaiden estederbyssä toiseksi. Oriin isä on Clarimo ja emä Still-Hof Rosegum jonka kautta oriin suku menee kasvattaja Susanna Kuustosen kantatammaan Henrietteen. Still-Hof Rosegumilla on Clarimon lisäksi neljä muuta nuorempaa sisarusta. Yksi täysveli, kaksi tammaa oriista Uriko sekä tämänkesäinen tammavarsa oriista Casaltino.

Kolmas 5-vuotias oli Sacre Croix joka on isäorista Sir Oldeburg ja emästä Sacre Coeur  (ei. Amiral).  emä Sacre Coeur on kilpaillut Suomessa kenttäratsastuksesa. Sacre Croixin lisäksi sillä on tammajälkeläinen Sacre Diabolus oriista Sternkönig.

Viimeisenä viisivuotiaista on Meadow Quickstep jonka isä on Quality Time ja emä Meadow Bug. Kimotamma Meadow Bug kilpaili itsekin Helsingin jäähallissa, sekä emän että varsan ratsastajana nähtiin Anni Vilkko. Meadow Bugilla on Quickstepin lisäksi vuotta nuorempi varsa Meadow John- Patrik isäoriista Cagliostro. 



6-vuotiaissa olivat myös FWB:t Birchcape’s Wonderland, Carmanda sekä Qualita L.

Birchcape’s Wonderland  (Wizzerd MV – A New Look Wonderland) on Maija Yli-Huhtalan omistama tamma jonka ratsastajana on tällä kaudella ollut Minna Lehtonen Maijan pitäessä äityslomaa. Birchcape’s Wonderland on emänsä ensimmäinen varsa. Tämän jälkeen tamma on varsonut kahdesti. Viimeisin varsa on tältä kesältä oriista Ludvig von Bayern. Minna Lehtonen on kilpaillut Birchcape’s Wonderlandilla tällä kaudella 110-125 cm:n luokissa hyvällä menestyksellä. Riikka Harjulan luotsaama ja omistama tamma Carmandaa ei ole turhaan nimitetty helikopteriksi. Sen verran isosti ja varovaisesti tamma hyppää radalla. Tamman isä on Cardento ja emä Suomessa syntynyt Quverture isäoriista Königin’s Sohn KS. Emälinja on jo emänemästä lähtien puhtaita trakehnereita. Carmanda on emänsä ainoa jälkeläinen.

Goldencoast Diamant
Qualita L on Kimmo ja Mari Lahden kasvatti. Sen isä on holsteinori Quincy (Quidam de Revel – Lord) joka tunnetaan paremmin nimillä Quaprize Z tai Quaprice du Bois Margot ja emä Sorina (Candillo – Cor de la Bryere). Sorinalla on Quality L tamman lisäksi kaksi muuta jälkeläistä, tammat Czarina L (Clinton I) sekä Quincia L joka on Qualita L:n täyssisko.

7-vuotiaiden luokassa kilpaili kaksi FWB hevosta. Tamma Joline, joka mainittiin jo aiemmin L’Egoistin yhteydessä sekä Taina Tommilan kasvattama ja Emmi-Maria Ojalan ratsastama pikkuori Goldencoast Diamant (Diarado – La Belle – Levernois). Ori on sijoittunut 4-vuotiaana laatuarvostelussa kuudenneksi.

tiistai 25. lokakuuta 2016

Helsinki International Horse Show jälkitunnelmissa



Vähän jotain muuta kuin sitä tavallista


Kaikesta menestyksestä , ratsastajista, hoitajista ja kilpailusta yleensä on jo kirjoitettu niin paljon, joten niistä ei nyt sinällään kerrota. Vaan kerrotaanpa siitä, mitä menestyksen takana on, noin niin kuin suvullisesti. Tai ylipäänsä mistä muotista tämän vuotisen kilpailun hevoset ovat putkahtaneet maailmaan.

Tarkastellaanpa tällä kertaa niitä isäoriita joilla oli eniten jälkeläisia mukana kilpailussa. Onhan tämäkin yksi tapa. Eiköhän saman asian tiimoilta keksi vielä jotain muutakin lähestymistapaa kunhan päivät tässä etenevät.

Molly Malone
Kansainvälisissä luokissa kilpaili yhteensä 113 ratsukkoa. Isäoritilasto kilpailuviikonlopulta näyttää melko leveältä ja lavealta. Suurin osa kilpailleista hevosista oli isäorinsa ainoita edustajia. Eri isäoreja oli mukana kaikkiaan 85 kappaletta. Isäoreista eniten jälkeläisiä oli kilpailussa KWPN oriilla Kannan (Voltaire – Cemeta – Nimmerdor), mukana oli viisi sen jälkeläistä. Neljään jälkeläiseen pääsivät oriit Cardento, For Pleasure ja Diamant de Semilly. Kolmella jälkeläisellä olivat mukana Chacco Blue sekä Verdi.


Quorida de Treho
Eipä toki ihme, että Kannanilla oli eniten jälkeläisiä mukana kilpailussa, sillä yli 400 sen jälkeläistä kilpailee kansainvälisesti. Oriin jälkeläisistä mukana olivat Quorida de Treho joka voitti jo toistamiseen Helsingin World Cup osakilpailun, Pompon Rouge, Sephora Sonzeenne, Molly Malone V sekä Quanan Rouge. Muut ovat siis ranskanpullia paitsi Molly Malone joka on rekisteröity Anglo European Studbookiin. Näistä muuten Pompon Rouge sekä Quanan Rouge ovat täyssisaruksia, joten niiden suvusta voikin puhua yhdellä kertaa.
Pompon Rouge














Sephora Sonzeennen emä on Melrose Chess ja ei. Ticket Chic, eii. Grand Veneur. Emälinjassa on muutamia isompia luokkia kilpailleita hevosia.
Quorida de Trehon emänisä on ranskalainen Tolbiac Des Forets (s. 1985, Muguet du Manoir – May Flower II –Uriel). Oriin emälinjassa vilisee hevosia jotka ovat kilpailleet 135-160 cm tasolla. Joten ehkei se ole niin yllätys, että Quorida de Trehokin on melkoisen menestynyt yksilö.
Quanan Rouge
Pompon Rougen  (e. Helyria de Kerser) sekä Quanan Rougen emänisä on Saphir Rouge II (s.1984, Galoubet A – Mine Rouge – Uriel). Mine Rougen emä Verboise on myös emänä oriille Papillon Rouge. Mine Rougella on SF hyväksytty orijälkeläinen Bleu Blanc Rouge II (i. Qualisco III). Ja Helyria de Kerserin emälinjassa sitä vasta löytyykin, sillä sen ee. Dirka sattuupi olemaan Quidam de Revelin emä ja on myös emänä 2005 syntyneille Quidam de Revel I ja II Z:lle, joista siis Quidam de Revel II Z on klooni. Helyrian emällä Razzia de Revelillä on kolme orijälkeistä, näistä yksi SF kantakirjassa ja kaksi AES kantakirjassa. Emälinjan tuotoksissa vilisee muutenkin  kv-tasolla kilpailleita hevosia.
Englannissa syntyneen Molly Malonen emä on KWPN Janini ja ei. Cavalier joka on tunnettu myös kilpailunimella San Patrignano Mister. Molly Malone V on syntynyt Englannissa. Bertram Allenin luotsaama Molly Malone V on yksi Kannanin menestyneimmistä varsoista. Ennen Allenia tammaa on ratsastanut Billy Twomey sekä Yazmin Pinchen.

VDL Groep Beauty
For Pleasuren jälkeläisistä mukana olivat Shiva D’Amaury, Fleur de Lune, Hello Forever ja VDL Groep Beauty.
Shiva D’Amaury sijoittui Helsingin World Cupin osakilpailussa toiseksi. Oriin emä on Olympias d’Amaury(Lando – Antinea III – Quidam de Revel) jonka ainoa varsa se on. Emänemällä Antinea III on neljä jälkeläistä joiden jälkeläiset ovat menestyneet kv-tasolla. 



Hello Forever

Fleur de Lunen emä on Lune de Miel (Literat – Santolina xx – Arratos xx). Tammalla on myös jälkeläinen nimeltä Aykino 2 (i. Alexis Z).
Scott Brashin ratsastama oldenburg ruuna Hello Foreverin emä on KWPN tamma Inella ( Nimmerdor – Cella – Ramiro Z)  Ratsukko voitti lauantaina Helsingissä 150 cm luokan.
VDL Groep Beautyn emä on Famita (Contender – Atlanta XI – Lagos). Leopold van Astenin ratsastamalla tammalla on yksi jälkeläinen, vuonna 2012 syntynyt VDL Groep Halloween orista Clinton I. Samasta emälinjasta ovat myös kv-tasolla kilpailevat Vanessa XVIII, Carpe Diem, Acorada 11, Claim Collin,  Carport ja Casala de la Fontaine.








Cardenton jälkeläisistä mukana olivat Flip’s Little Sparrow, Vatson Sitte, Celestine ja Cassius van de Smis. Joten varsin pohjoismaisissa merkeissä mentiin Cardenton osalta.
Flip's Little Sparrow
Flip’s Little Sparrow tunnetaan varmasti paremmin emästään kuin isästään. Sen emä on Malin Baryard-Johnssonin ratsastama tamma Butterfly Flip (Robin Z – Baderna xx), eli Filppan. Tamma on voittanut urallaan useita mitaleita sekä ollut maailman rankinglistan kärjessä. Tamman jälkeläisistä vanhin on juurikin Flip’s Little Sparrow jonka ratsastajana ei suinkaan ole Malin vaikka näin voisi ajatella, vaan satulassa istuu H&M konsernin toinen sponsoriratsastaja ja olympiahopeamitalisti Peder Fredricson. Butterfly Flip kilpaili viimeiset kilpailunsa vuonna 2008 ja on sen jälkeen ollut siitoskäytössä joten radoille on varmasti tulossa vielä monta pientä Flippania.  Badernan varsoista Pina Coladalla on 155 cm luokissa Jens Fredricsonin kanssa kilpaileva Candy Flip. Samasta emälinjasta löytyy mysö ruotsalaisen Nina Bengtssonin ratsastama Ajax II joka teki uransa kouluradoilla ja kävi myös ahkerasti kilpailemassa Suomessa.
Vatson Sitte tuli tutuksi Helsingin viikonloppuna suomalaisyleisölle sillä sen satulassa istui Maiju Mallat. Ratsukko teki hienoa tulosta koko viikonlopun ajan. Myös Satu Liukkosen ratsastama Celestine on Cardentosta. Sen emä on irlantilainen Diamonds Joy (King of Diamonds – Telstar). Saksalaisen Marcel Marschallin ratsastama Cassius van de Smisin emä on Babouchja van de Smis (skippy II – Babelute de Meia xx). Emällä on myös toinenkin kilpaileva jälkeläinen, Cyber Lady Z. 



Safari d'Auge

Diamant de Semillyn varsoista Helsingissä edustivat Safari d’Auge, Hello Guv’Nor, Saphir des Chayottes sekä Sheriff de la Nutria LM.
Hello
Sheriff de la Nutria LM
Guv’Nor eli Flinstone de Tijin emä on SF tamma Helady de Baugy (Papillon Rouge – Vady de baugy)- Sillä on 11 varsaa joista Hello Guv’Nor on ainoa isolla kv-tasolla kilpaileva hevonen. Emälinjasta kaikkiaan on useita hevosia jotka kilpailevat vähintään 135 cm luokissa. Näistä kuuluisimpana voidaan mainita GP luokissa Steve Guerdatin ratsastamana Jus des Fontaines.
Mathieu Billotin ratsastama Saphir des Chayottesin emä on Irresistible du Chanu (Quito de Baussy – Queven du Hequet). Sillä on Saphir des Chayottesin lisäksi varsa Quinai des Chayottes (i. Zandor Z) joka kilpailee kv-tasolla ja on osallistunut mm. EM-kilpailuihin. Saphir des Chayottesin emälinjassa on enemmän kuin kymmenkunta hevosta jotka ovat kilpailleet 150-160 cm luokissa.
Sheriff de la Nutria LM on emänsä Narcotic de la Nutria  (Papillon Rouge – Glamour du Plessis) ainoa jälkeläinen, ainakin oletettavasti. Nämähän ovat kuitenkin vain tietoja jotka löytyvät sieltä ja täältä tietokoneen syövereistä. Suurin osa tammalinjan tuotoksista kilpailee kv-tasolla ranskalaisratsastajien kanssa. Samaan sukulinjaan mahtuu myös 1995 syntynyt ori Hors La Loi II (i. Papillon Rouge) joka on hyväksytty sekä KWPN että SF jalostukseen.

Kolmen orin jälkeläisistä Chacco Bluella kilpailuissa esiintyivät VDL Groep Miss Untouchable, Uncle Blue ja Chaganus. Verdin jälkeläiset ovat Ibelle van de Grote Haart, Chaplin sekä Carlos.

tiistai 18. lokakuuta 2016

Historian havinaa



Moondelight Idefix oli yksi ylitse muiden 

 

Moondelight Idefix s.1994 k. 2012
Verdrefawr Ifor - Pentyrch Delilah
 
Idefix BIS Welsh näyttely 2011
Tässä kertomuksessa on myös oma lehmä ojassa. Omistinhan lähes kymmenen vuoden ajan yhden Moondelight Idefixin tammajälkeläisen.  Tällä hetkellä omistuksessani on tuon tamman 2-vuotias orivarsa.
Welsh mountain ori Moondelight Idefixin merkitystä suomalaiselle jalostukselle ei voi jättää huomioitta. Jalostusuransa aikana se sai 31 varsaa joka on melkoinen määrä kun sen suhteuttaa tammojen määrään Suomessa sekä siihen, ettei se juurikaan ollut ulkopuolisten käytössä. Oriin näyttelymeriitit ovat vailla vertaa, kukaan muu saman rodun edustaja ei ole vielä pystynyt samaan. 


Idefix kotilaitumella 2009
 
Ori oli koko elämänsä kasvattajansa Ilona Pykäläisen omistuksessa. Se oli pois syntymätilaltaan kahden vuoden astutusjakson Ruotsissa, muuten se eleli herroina ja hidalgoina oman tammalaumansa kanssa.








Oriin isä Verdrefawr Ifor 1 WM (Betws Canwr – Verdrefawr Blodwen) oli ensimmäinen Suomessa hyväksytty welsh mountain ori. Sen toi Suomeen Kirsi Lehtonen Kotimäen Ponitallilta. Ilona Pykäläinen osti oriin itselleen vuonna 1993. Ensimmäisellä palkinnolla kantakirjattu ori edusti upeita vanhoja sukulinjoja. Verdrefawr Iforin emä Verdrefawr Blodwen on Royal Welsh Show voittaja.
Paras varsa 1994
Verrefawr Iforilla on kuutisenkymmentä jälkeläistä joista osa on syntynyt Englannissa. Englannissa syntyneistä jälkeläisistä Verdrefawr Owain tuotiin Ruotsiin jossa se toimi jalostusorina Gunn Johanssonin Burhults siittolassa aina vuoteen 2007 jolloin ori menehtyi. Verdrefawr Ifor menehtyi itse vuonna 2009. Se vietti viimeiset vuotensa Noora Mäkisen Cloudberry siittolassa.  Moondelight Idefix on toistaiseksi ainoa sen pojista joka on vaikuttanut suomalaisessa welsh mountain jalostuksessa.
Idefixin  Emä Pentyrch Delilah (Revel Siroco – Pentyrch Silver Pippa – Clan Pip) on myös tuotu Englannista ensin Kotimäen Ponitallille josta Ilona Pykäläinen osti sen itselleen. Pentyrch Delilah varsoi Suomessa kahdeksan varsaa. Sillä on myös muutama Englannissa syntynyt jälkeläinen. Varsomisten lisäksi Deli toimi usean vuoden ajan Ilona Pykäläisen ratsastuskoulussa luottoratsuna. Idefixin lisäksi sen varsoista ovat näyttelyissä menestyneet Moondelight Dahlia joka on palkittu rotunsa parhaana varsana sekä nuorena ponina ja Vuoden Voittaja III tittelillä. Moondelight Nightingale palkittiin parhaana varsana sekä poninäyttelyssä että welsh näyttelyssä. Samoin tamma Moondelight Daphne on ollut rotunsa paras varsa. Pentyrch Delilahin viimeisin varsa Moondelight Day Lily palkittiin Poninäyttelyssä koko tapahtuman parhaana varsana sekä muutama vuosi myöhemmin rotunsa parhaana nuorena ja vuoden voittaja III tittelillä. 

 
Ilona, Kaisa ja Idefix vuonna 1996 Poninäyttelyssä
Moondelight Idefixin näyttelymenestys oli kirjoitettu tähtiin jo varsana. 1-vuotiaasta lähtien oriin esittäjänä on toiminut Kaisa Kinnari, lukuun ottamatta sitä vuotta jolloin Kaisa asui Amerikassa. Tämä pari oli vuosien saatossa hitsaantunut niin yhteen, että esittäminen oli helpon näköistä ja esiintyminen aina taattua. Idefixin poika Moondelight Neifion on sittemmin jatkanut isänsä viitoittamalla tiellä, Kaisan esittämänä ja huikealla menestyksellä. 


BIS 2001
Kansallisessa poninäyttelyssä vuonna 1994 Idefix palkittiin parhaana varsana. 2- ja 3-vuotiaana Poninäyttelyssä nuori ori palkittiin rotunsa parhaana nuorena sekä oman sektionsa kolmanneksi parhaana ponina. Vuodesta 1999 lähtien ori on palkittu rotunsa parhaan oriin tittelillä, jos se on näyttelyyn osallistunut. Se voitti kolme kertaa Welsh näyttelyn Best In Show tittelin, vuosina 2001, 2011 sekä 2012,  sekä Best In Show II tittelin vuonna 2004. Myös Kansallisessa Poninäyttelyssä Idefix sai kaulaansa Best In Show tittelin nauhan vuosina 2001 sekä 2003. Best In Show titteleiden lisäksi ori on sijoittunut Poninäyttelyssä Best In Show II sijalle vuonna 2005 ja 2006. Moondelight Idefix esiintyi myös Ruotsin Welsh näyttelyssä eli Welsh RIKSissä useamman kerran. Ensimmäinen esiintyminen oli vuonna 2000 Millenium-näyttelyssä jossa ori pääsi mukaan sektionsa loppuvalintoihin,mutta hävisi sen Burhults Toylle, samoin kävi vuonna 2003 Lerumin näyttelyssä. Vuonna 2005 Salstasta sekä 2006 Elmiasta kotiintuomisina oli parhaan orin palkinto. 


Idefix rakasti esiintymistä sekä yleisöään. Mitä enemmän yleisö taputti ja hurrasi, sitä upeammin ori ravasi ympäri näyttelykehää. Se hurmasi olemuksellaan ja upealla liikkumisellaan niin tuomarit kuin yleisönsäkin. Aivan nuoresta lähtien se tiesi hyvin tarkkaan mitä näyttelyissä kuuluu tehdä, siis hurmata kaikki. 


Idefix vuoden 2012 Welsh Show BIS
Idefix ei esiintynyt viiteen vuoteen näyttelyissä vuoden 2006 Elmiassa järjestyn näyttelyn jälkeen. Näistä ensimmäiset vuodet se oli Ruotsissa siitoskäytössä. Harmittavaa on, etteivät ruotsalaiset ponikasvattajat tajunneet oriin jalostusarvoa kunnolla ja siitä ei jäänyt kovin montaa  varsaa Ruotsiin. Idefix esiintyi vielä Suomen näyttelyissä vuosina 2011 ja 2012. Molempina vuosina se voitti Welsh näyttelyn Best In Show tittelin. Vuoden 2012 näyttelyt jäivät viimeisiksi, sillä oriin vei ikuiseen uneen kimoja niin usein vaivaava kimosyöpä syksyllä 2012.


Neifion 2012 BIS Ruotsi
Oriin jälkeläiset ovat myös menestyneet näyttelyissä. Menestynein näistä on ehdottomasti sen poika Moondelight Neifion (e. Waitwith Delight). Se on kantakirjattu I palkinnolla. Ori oli isänsä jäljillä jo varsana. Se palkittiin mm. Ruotsissa sekä Vermon kansallisessa poninäyttelyssä parhaana varsana. Oriilla on useita Best In Show titteleitä Suomessa, sekä Welsh näyttelystä että Poninäyttelystä. Samoin muita Best In Show kehän sijoituksia. Se myös valittiin 2014 Ruotsissa näyttelyn Best In Show poniksi. Ori vietti vuoden 2011 Englannissa menestyen sekä ratsastus- että näyttelyluokissa. 


 
Southern Scarlet BIS 2009
Sen tammajälkeläisistä Southern Scarlet (e. Dukeshill Savannah) on voittanut vuonna 2009 Kansallisessa Poninäyttelyssä koko näyttelyn parhaan Suomessa syntyneen nuoren palkinnon sekä Best In Show tittelin. Nuorena samainen tamma palkittiin kahtena vuonna Welsh näyttelyn parhaana nuorena omassa sektiossaan. Se myös sijoittui toiseksi Laatuponikilpailun askellajikokeessa 5-vuotiaana. 



Moondelight Marilyn BIS 2010
Idefixin jälkeläisistä myös tamma Moondelight Marilyn (e. Betws Marian) on voittanut samana vuonna sekä Kansallisen poninäyttelyn parhaan Suomessa syntyneen nuoren sekä Best In Show tittelin.
Moondelight Nereis (s. 2004, e. Waitwith Delight) palkittiin maitovarsana Kansallisessa Poninäyttelyssä koko näyttelyn parhaana varsana. Idefixin jälkeläisissä on useampia varsoja jotka ovat voittaneet sektionsa parhaan varsan tai nuoren titteleitä näyttelyissä.